Over Davides

Wil jij een dag, nacht of weekend weg in Nederland? Een stedentrip maken of naar het platteland? Weg van de gebaande paden? Dat is precies wat ik ook wil. Ik ben altijd op zoek naar dat ene, unieke plekje. Voor het ultieme vakantiegevoel in eigen land. En al die plekjes en tips deel ik met veel liefde met jou. 

Ontdekkingsreiziger in Nederland

Sinds 2014 ga ik op pad. Als ontdekkingsreiziger trek ik door Nederland en deel mijn avonturen en reistips op het gebied van slapen, eten & drinken, winkels, cultuur en natuur op deze blog. En echt alleen die adressen die ik de moeite waard vind.

Waarom ik Davides ben begonnen

Het begon ermee dat ik met vrienden een weekendje weg wilde in Nederland. Zonder kinderen. Uren zocht ik naar een hotel of B&B dat er net even anders uit zag dan de gemiddelde hotelketen. Een bijzonder adres, dat zocht ik. Authentiek en bij voorkeur nog onontdekt. Graag leuk gelegen. En op z’n minst in de buurt van een stad of dorp waar wat te zien en te doen was op cultureel gebied, waar je lekker kon eten en wandelen of fietsen. Een website met alles wat ik leuk vind in Nederland bij elkaar, kon ik in 2014 niet vinden. Daarom heb ik toen besloten om mijn favorieten te gaan verzamelen. Het geeft me nog steeds een kick als ik weer een nieuwe ontdekking heb gedaan.  

Wat je op Davides vindt

Op Davides vind je persoonlijke verhalen en reistips voor een uitje, dagje, nachtje, of weekendje weg in Nederland. Adressen waar je in het buitenland vaak ook naar op zoek bent. Waar alleen de locals komen, nog onontdekt door andere toeristen. Dat kan een comfortabel hotel zijn of een lekker restaurant maar ook een mooi natuurgebied, verrassend museum of aantrekkelijke winkel. Weg van de gebaande paden.

Inmiddels weet ik dat de schoonheid van het onbekende niet per se ver weg hoeft te zijn. Ons eigen Nederland heeft echt ongelooflijk veel te bieden. Hoe vaker ik in Nederland reis, hoe meer ik onder de indruk ben. Meer over mij weten? Scroll dan nog even door.

Mijn laatste ontdekkingen

Prijzen en vermeldingen

Best Netherlands Travel Blog 2024

In 2024 is Davides uitgeroepen tot Best Netherlands Travel Blog 2024 door het Britse LuxLife. Zij geven jaarlijks de Travel and Tourism Awards 2024 uit. Zelfs aan de andere kant van het Kanaal lezen ze Davides!

Best Netherlands Travel Blog 2024 - Reiesblog Davides

Geselecteerd door de Koninklijke Bibliotheek

In 2023 heeft de Koninklijke Bibliotheek – de KB – mijn reisblog geselecteerd als een van de ruim 22.000 websites (er zijn er 10 miljoen in Nederland) om op te nemen in hun webcollectie. De websites in dit archief geven een representatief beeld van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving op het internet. Mooi dat Davides daar bij hoort.

Davides is onafhankelijk

Weet dat ik onafhankelijk ben. Ik bepaal zelf waarover ik schrijf en word daar door niemand voor betaald. Soms word ik uitgenodigd om ergens te komen slapen, eten of kijken. Ook dan schrijf ik er alleen over als ik vind dat het bij Davides past. Zo niet, dan betaal ik. Want ik ben onafhankelijk en ik wil dat ook blijven. 

1

Alleen adressen die ik de moeite waard vind

Ik schrijf alleen over locaties waar ik zelf ben geweest. En alleen over die adressen waar ik naartoe terug zou willen. Je vindt dus nooit negatieve verhalen op Davides. 

2

Zorgvuldig keuzes maken

Ik maak deze website voor de lol. Verwacht dus geen dagelijkse updates. Maar wel verborgen pareltjes die ik uit het grote aanbod selecteer.

3

Uitnodigen mag en samenwerken ook

Heb jij een bijzonder plekje waarvan je vindt dat het op Davides thuishoort? Je mag me uitnodigen als jij je kunt vinden in mijn onafhankelijkheid. Ik sta ook open voor creatieve manieren van samenwerken. Dus als je een idee hebt, mail me dan.

Ontvang Davides in je mailbox

Voer je naam en e-mailadres in en je ontvangt automatisch een bericht in je mailbox als er weer wat nieuws te lezen is op de blog.