Privacyverklaring

In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens Davides verzamelt en gebruikt en met welk doel.

Persoonsgegevens die Davides verwerkt

Wanneer je het formulier met tips invult of je inschrijft voor de nieuwsbrief, verzamelt Davides je persoonsgegevens. Het gaat om:
• Voor- en achternaam
• E-mailadres
• Het e-mailbericht (wanneer van toepassing).
• Technische meetgegevens van de apparatuur zoals IP-adres, MAC-adres, cookies en jouw surfgedrag op onze website.

Met welk doel?

Davides verwerkt alleen je persoonsgegevens als je die zelf achterlaat. Dit doen wij:
• om de updates/nieuwsbrief te kunnen versturen;
• zodat wij op je tip en/of reactie kunnen reageren;
• om de website te kunnen verbeteren.

Gegevens bewaren

Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Zo worden je gegevens direct verwijderd op het moment dat jij je voor de nieuwsbrief uitschrijft. En als je het formulier voor tips instuurt of een reactie mailt, dan worden de persoonsgegevens alleen bewaard om een reactie terug te kunnen sturen.

Verstrekking aan derden

Davides geeft je persoonsgegevens alleen door aan derden als dit noodzakelijk is. Zo geven wij je naam en e-mailadres door aan MailMunch en MailChimp zodat jij je kunt inschrijven voor de nieuwsbrief en e-mails met de laatste blogposts van Davides kunt ontvangen. Zonder zou dit niet mogelijk zijn. Daarnaast maken wij voor het versturen van e-mailberichten gebruik van een externe SMTP-provider die tijdelijk de berichten opslaat. Via deze logbestanden kunnen wij controleren of alle e-mails ook daadwerkelijk zijn verstuurd. De e-mails die je zelf toestuurt, worden opgeslagen in de database van onze website. Deze wordt gehost bij Finalwebsites.

Wanneer Davides gegevens aan derden verstrekt, zorgen wij er met een verwerkersovereenkomst voor dat je gegevens niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Ook komen wij hierin overeen dat je gegevens worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn.

Verder zullen wij je gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht is.

Nieuwsbrief

Davides stuurt e-mails om je op de hoogte te houden van nieuwe blogposts. Deze e-mails ontvang je door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Dit kan via verschillende formulieren op de website. Wanneer je je e-mailadres achterlaat, word je toegevoegd aan de lijst van abonnees. Wil je niet langer de nieuwsbrief ontvangen? In iedere nieuwsbrief staat een link waarmee je je makkelijk kunt afmelden. Je kunt je ook afmelden door een e-mail te sturen naar mail@davides.nl. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.

Cookies

Davides maakt gebruik van functionele en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan Davides.nl wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Bij het gebruik van onze website worden de volgende cookies geplaatst:

Functionele cookies
Functionele cookies zijn noodzakelijk om de website goed te laten functioneren. Deze cookies worden zonder toestemming geplaatst. Ook door onze partners Mailchimp en Mailmunch worden cookies geplaatst. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat de pop-up niet nog een keer wordt getoond als je die eerder hebt weg geklikt of als je al bent ingeschreven.

Analytische cookies
Analytische cookies stellen ons in staat om het websitebezoek te meten. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze website wordt gebruikt, naar welke informatie mensen op zoek zijn en welke pagina’s het meest worden bezocht. Hierdoor weten we welke websiteonderdelen populair zijn en op welke plekken de website verbeterd kan. De statistieken die we verzamelen, kunnen we niet herleiden naar personen. Deze gegevens worden dus altijd anoniem gebruikt. We maken gebruik van Clicky en Google Analytics om inzichten te verkrijgen uit de data. De analytische cookies plaatsen we altijd bij een bezoek aan onze website. We verstrekken de door jouw ingevulde persoonlijke gegevens nooit aan Clicky of Google.

Afmelden voor cookies
Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat die geen cookies meer opslaat. Bovendien kun je alle informatie die eerder is opgeslagen via de instelling van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Ben je het niet eens met het opslaan van jouw gegevens? Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Stuur in die gevallen een verzoek naar mail@davides.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek echt door jou is gedaan, is het belangrijk dat je je kunt legitimeren en kunt aantonen dat de gegevens die je wilt inzien, corrigeren of verwijderen daadwerkelijk van jou zijn. Daarom vragen we je een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie jouw BSN én jouw pasfoto af te schermen. Je kunt hier bijvoorbeeld de KopieID app voor gebruiken. Het is niet toegestaan om gegevens van andere personen in te zien.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe Davides persoonsgegevens beveiligt

Wij nemen de privacy van onze bezoekers uiteraard erg serieus. Daarom nemen wij passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging van je gegevens tegen te gaan. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens en dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is. Heb je de indruk dat Davides je gegevens niet goed beveiligt en/of dat er aanwijzingen zijn van misbruik of heb je naar aanleiding van deze privacyverklaring andere vragen, neem dan contact op via mail@davides.nl.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Jouw gegevens gebruik wij nooit zonder toestemming voor andere doeleinden. De huidige privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018.

background