Een Land Rover Defender huren en overnachten in een daktent

Met twee fourwheeldrives reden we vijf jaar geleden dwars door Zimbabwe. Door mul zand, over gravelwegen, door rivieren en tussen struikgewas en baobabs door. En dan ’s avonds de braai aanmaken, daarna alleen nog de ladder opklimmen en veilig slapen in de daktent op de 4×4. ‘Hoorde jij die leeuw vannacht brullen en dat andere beest krijsen’, was deel van het dagelijks gezellige ontbijtgesprek. Na afloop verlangden we alle vier terug naar onze avontuurlijke outdoor experience en dat ultieme vrijheidsgevoel. Goed nieuws: sinds kort kun je een superluxe Land Rover Defender huren met daktenten. In Limburg. Dus daar gingen we!

Over zand- en bospaden met de 4×4

Dwars door Nederland rijden we, noodgedwongen. Maar dat maakt voor de feestvreugde niet uit. We speuren naar zand- en bospaden en voelen ons in de wildernis. Wie zouden we om de bocht middenin het bos aantreffen? Een ree. En een enkele wandelaar die ons enigszins misprijzend nakijkt. Eerlijk is eerlijk de Land Rover Defender die we gehuurd hebben, is een ronkend bakbeest. Eentje waar de adrenaline en het avontuur vanaf druipt. Omdat wildkamperen in Nederland en het grootste deel van Europa verboden is, levert dat op de natuurcamping waar wij aan de rand van het open veld neerstrijken vooral veel jaloerse blikken op en mensen met camera’s en mensen die informeren of we aan het oefenen zijn voor Afrika. Ja oefenen of we nog weten hoe alles werkt. Niet alles, want de verhuurorganisatie heeft laten weten dat double clutching verboden is omdat ze daar niet voor verzekerd zijn. Maar dat heb je in Nederland ook niet echt nodig.

Twee daktenten, buitenkeuken en bbq

Verder even pochen: de gloednieuwe Land Rover Defender 130 Crew Cab – voor de kenners – is goed geoutilleerd. Van stoelen en tafel tot servies en watertank, alles is aan boord. Behalve twee daktenten is er een buitenkeuken met zowel een gasstel als een koel- en vrieskist die je uit de achterkant trekt als de laadklep naar beneden is. Lekker beschut tegen zon en regen sta je daar ook want er is een enorme luifel die 270 graden ronddraait om twee hele zijden heen. Had ik het al over het westers comfort van barbecue, hangmat, Bialetti en usb-poorten?

Wild spotten

Nadat een van ons over de voorklep naar het dak is gelopen om de tenten op te zetten en nadat de meegeleverde slaapzakken zijn uitgerold, installeren we ons aan de rand van de uitgestrekte savanne in de Achterhoek. Het vuur van de braai rookt. Met een Merlot in de hand – gekocht bij de plaatselijke wijngaard – turen we over het veld om wild te spotten. Op zoek naar de big five. Het is een gekwetter van jewelste veroorzaakt door verrassend veel huismussen. Dan trekt een haas een sprint over het veld, maar waar is zijn belager? Die is in geen velden of wegen te bekennen. Zoemende meikevers vliegen over ons heen. Bij de invallende duisternis horen we een mannetje bosuil roepen. Daarna doodse stilte. De Land Rover Defender en wij horen het aan. Dit is Out of Africa in Nederland.

Deel deze blogpost

Handige informatie

Deze vind je vast ook leuk

Ontvang Davides in je mailbox

Handige informatie

Deel deze blogpost