Thuiskomen in design Townhouse Hotel Maastricht

De uitdrukking oost west thuis best komt niet uit de lucht vallen. Veel mensen verlangen op reis op een gegeven moment naar hun eigen huis en bed. En dus doet het Townhouse Hotel Maastricht er van alles aan om je thuis te laten voelen vanaf het moment dat je een voet over de drempel zet.

Lokale traiteurs

‘Neem lekker’, zegt de receptioniste terwijl zij mijn registratie in orde maakt, wijzend op de grote pan soep die op de incheckbalie staat. Dat laat ik mij geen twee keer zeggen. De heldere bospaddenstoelensoep van de lokale traiteur Saveurs is heerlijk en doet me goed na de treinreis. ‘Je moet morgenochtend bij het ontbijt ook hun gehaktbrood proberen’, raadt zij mij aan. (En dat heb ik gedaan. Zalig. Dat ontbijt bestond sowieso uit veel lokale heerlijkheden, waarbij mijn favorieten de boerenpaté en de kersenvlaai waren.)

Maastrichts keramiek

Ik kijk nog eens om me heen. In de lobby van het Townhouse Hotel staan tafels waar je de hele dag terecht kunt. Om te werken, te zitten of te ontbijten. De ruimte is een mooie combinatie van vintage, design en huiselijkheid. Hier en daar een Sansevieria, ooit dé huiskamerplant van Nederland. Achterin stapels servies voor het ontbijt. Alles ziet er anders uit en toch vormt het een grappig geheel. Ik vraag ernaar. Maastricht had in het verleden veel porseleinfabrieken, maar die zijn niet meer. Het hotel besloot dat ze dit Maastrichts erfgoed wilde eren. Ze gingen langs brocantes en deden een oproep op Marktplaats. Wie wilde af van zijn borden en bekers van de Maastrichtse keramiekmerken Sphinx, Société Céramique of Mosa? Genoeg mensen om een hele voorraad mee op te bouwen, zo blijkt. Niet alleen een sympathiek gebaar, het staat ook knus.

Huisvis Blub

Voordat ik naar mijn kamer ga, wil de receptioniste nog weten of ik zin heb om huisvis Blub mee te nemen. Met vissenkom en al. Om me op mijn kamer gezelschap te houden tegen betaling. Ik zie meerdere Blubs op de balie om aandacht kronkelen maar ik besluit dat ik alleen ook heel gezellig ben. Als ik niet had willen gaan slapen, was ik neergestreken in een van de aantrekkelijke zitjes waar een combinatie van rotan, leer, een Eames lounge stoel, kleurige kleden, boeken en tv’s uit diverse perioden uit de geschiedenis zorgen voor een huiselijke sfeer. Op mijn kamer blijkt houten huisvogel Pieteke mijn gezelschapsdame in een redelijk strak ingerichte prima kamer, die vooral bedoeld is om te slapen. Dat doe ik dan ook. Vraag wel een kamer aan de achterkant of doe je oordopjes in, want het station is dichtbij. Desalniettemin is het Townhouse Hotel een heel aangenaam designhotel met goede service waardoor je ernaar verlangt om langer te kunnen blijven.

Deel deze blogpost

Handige informatie

Deze vind je vast ook leuk

Ontvang Davides in je mailbox

Handige informatie

Deel deze blogpost