B&B Pastorie Marie op Texel weet wat gasten willen

Bij een pastorie denk ik toch allereerst aan meneer pastoor. En nu ben ik niet bepaald bijbelvast, maar meneer pastoor mag toch niet trouwen? Dus wie is Marie? De trouwe huishoudster? Ze is in ieder geval de naamgever van B&B Pastorie Marie, mijn overnachtingsadres op Texel. Dus dat moet bij aankomst uitgezocht.

Aan een rustig weggetje

Pastorie Stella Marie ligt aan een rustig weggetje buiten de dorpskern van Oudeschild, het dorp waar Michiel de Ruyter en Maarten Tromp regelmatig in de haven lagen. Aan de rand van een grasveld achter de Waddendijk. Natuurlijk naast de kerk. De pastorie is een imposant gebouw dat ver uitsteekt boven de naastgelegen huizen en weinig onder doet voor de kerk. In ieder geval niet in de breedte. Ik zie de pastorie opeens in gedachten voor me als een mens, als Marie, een ferme vrouw die bij een zuidwesterstorm haar voeten wijdbeens in de klei heeft geplant, haar handen in haar zij heeft gezet en er toen in is gebleven. Pompeï à la Hollandaise. B&B-eigenaren Co en Marijke helpen me uit de droom. Marie is de moeder van Marijke. Zo simpel kan het zijn. Dat vertellen ze bij aankomst in de tuinkamer bij een glas wijn, want dit echtpaar weet wel waar gasten behoefte aan hebben na een lange rit of in mijn geval na een lange, mooie wandeling door de duinen van het Nationaal Park Duinen van Texel.

Kamer met verrekijker

Mijn kamer strekt zich uit over de volle breedte van het pand. Het wordt me meteen duidelijk dat ze zich bij B&B Pastorie Marie veel beter hebben ingeleefd in hun gasten dan alleen in de drankbehoefte. Want behalve een lekker bed en comfortabele badkamer, zijn er allerlei zaken die ik meestal niet allemaal aantref als ik ergens ga logeren, zoals een ruime kast, ijskastje met inhoud, kapstok, grote spiegel, verwarmd handdoekenrek, zitje, tafeltje met Nespresso-apparaat en verrekijker. Zo wil iedereen wel overnachten op Texel.

Uitzicht over de Waddenzee

Het uitzicht over de Waddenzee en het dorp is geweldig daar vanaf de bovenste verdieping. Bij zonsopgang tuur ik over het rimpelloze water op zoek naar zeehonden en zie een zeilboot. Buiten is het stil. Alleen de klokkentoren heeft me die nacht een paar keer eraan herinnerd hoe laat het was. Ik ruik de croissants die beneden worden afgebakken. Heerlijk. Die worden later aangevuld met biologisch brood van bakkerij Bbrood, eigendom van hun eigen dochter, en met biologische kaas, worst, eitjes en zuivel van de op het eiland gelegen zorgboerderij Novalishoeve. Dat alles wordt geregeld door Co, inclusief veel fijne tips. Over de smaak valt te twisten maar over alle goede zorgen bestaat geen twijfel. Gecombineerd met het uitzicht en zilte lucht vormt dit een wel bijna heilige drie-eenheid daar bij Pastorie Marie.

B&B Pastorie Stella Marie

Update: B&B Pastorie Marie is in 2020 verkocht. De nieuwe eigenaren Birgit en Jan Jaap zetten de B&B op dezelfde voet voort en hebben alleen de naam veranderd in B&B Pastorie Stella Marie. Zou Stella de naam van de moeder van Birgit zijn?

Deel deze blogpost

Handige informatie

Deze vind je vast ook leuk

Ontvang Davides in je mailbox

Handige informatie

Deel deze blogpost