Bij Brasserij Kok Verhoeven lekker tafelen in Tilburg

Ik vind heel veel dingen leuk in het leven, maar er gaat voor mij weinig boven lekker uit eten gaan. Er gaat daarom grondig onderzoek vooraf aan de keuze van hét restaurant. Bij voorkeur wordt het een plek waar het gewoon lekker en gezellig is en niet opgeprikt. Nu ben ik op zoek naar een goed restaurant in Tilburg. Na veel surfen, bladeren en informeren denk ik dat Kok Verhoeven aan mijn wensen voldoet.

Restaurant met Bib Gourmand

Op de bewuste dag stap ik een pand binnen niet ver van de hippe wijk Spoorzone, dichtbij het station. Kok Verhoeven heeft één ingang waarna ik kan kiezen uit het restaurant – linksaf – en de brasserij – rechtsaf. Het restaurant wordt in allerlei lijstjes van gerenommeerde instanties genoemd. De brasserij heeft een Bib Gourmand van Michelin, dat betekent dat de prijs-kwaliteitverhouding heel goed is. Daar ben ik voor gevallen, want zo redeneer ik, als je als Kok Verhoeven voor goed gaat, dan bij allebei. Dat is je eer te na. Meestal komt alles ook uit dezelfde keuken. Verder is het zo dat ik me de laatste tijd regelmatig stoor aan de absurde prijzen in de horeca. Een paar dagen eerder at ik nog bij een brouwerij en betaalde voor een doorsnee hamburger met een biertje de helft van waar je hier een driegangenmenu voor krijgt. Tot slot heb ik niet de hele avond de tijd want ik ga nog naar de Schouwburg. Kortom, het is een heel weloverwogen keuze, waar ik bepaald geen spijt van krijg.

Zogenaamd eenvoudig maar ondertussen

De kaart van brasserij Kok Verhoeven is er eentje waar als je voor het menu gaat, per gang uit een stuk of acht gerechten kunt kiezen. Veel vis en schelp- en schaaldieren, maar ook vlees en steeds één vegetarisch gerecht. Daarnaast is er nog een aparte kaart met fruits de mer. Als voorgerecht neem ik wat minimalistisch omschreven staat als ‘zalmsalade, avocado, komkommer’. Ik twijfelde wel omdat het zo weinig spannend klinkt en je het zo vaak op de kaart ziet staan bij restaurants van wisselende kwaliteit. Maar ik vertrouw op kok Verhoeven dat hij daar wat van weet te maken. Ja je leest het goed, kok met een kleine k. Eigenaar Hans Verhoeven is namelijk kok. Er is dus geen mevrouw of meneer Kok, geen duo Kok & Verhoeven, maar slechts één eigenaar.

Genieten

Nog even terug naar de zalmsalade. Die ziet er om te beginnen uit als een toetje zo mooi opgemaakt. Alleen al daarom aantrekkelijk. Hele fijne bijna gepureerde zalm met wat rettich erdoor en avocado erop. Daarbovenop een quenelle van ijs van komkommer en gingerale, eromheen bolletjes komkommer en toefjes limoenmayonaise. Iedere hap is genieten, zacht, romig, fris. De complexiteit valt niet te vangen in de menuomschrijving, evenmin in mijn omschrijving. Dat geldt net zo voor de andere gerechten van brasserij Kok Verhoeven. Of het nu om de rundersteak gaat of de cheesecake die mijn menu complementeerden. Steeds werd ik op mijn wenken bediend, met lekkere wijnen erbij uitgekozen door de attente bediening die het gelukkig achterwege laat om alles op mijn bord te benoemen, heerlijk rustig. Gezeten aan houten tafels, groot linnen servet erbij. Precies zoals het in dit restaurant is, zonder opsmuk, maar ondertussen met oog voor detail en alles van grote kwaliteit. Na het verheugen kwam het nagenieten.

Deel deze blogpost

Handige informatie

Deze vind je vast ook leuk

Ontvang Davides in je mailbox

Handige informatie

Deel deze blogpost