Comfortabele boutique B&B De Vijf Suites in Elp

De combinatie platteland, bed & breakfast, design en comfort is niet alledaags. Dus een gerenoveerde boerderij waar dat allemaal voor opgaat, is aardig uniek. De naam B&B De Vijf Suites suggereert ook een zekere klasse. En dat allemaal in het kleine Drentse dorp Elp, gelegen tussen de weilanden en een kanaal. In de buurt van onder andere Westerbork en het uitgestrekte Nationaal Park Dwingelderveld.

Eigenzinnige inrichting en Green Key

Een website kan natuurlijk bedriegen, maar live klopt het. Om te beginnen aan de buitenkant. Het rieten dak en de gevel van de boerderij zien er hip uit. Voor zover een monumentale boerderij hip kan zijn. Maar toch. Binnen vormt de deel met grote keuken het epicentrum van de B&B. Hier kun je ontbijten, aan een van de lange houten tafels zitten of op de bank hangen. Ook de vijf kamers die her en door de boerderij verspreid liggen, komen hierop uit, al dan niet via de vide. Net als de sauna en de lounge. Het interieur is smaakvol, alles goed op elkaar afgestemd. Het is een grappige mix van beton, hout en kunststof. De eigenaars zelf noemen het eigenzinnig. Bijzonder is dat ze een van de twee B&B’s in Nederland zijn met een gouden Green Key certificaat, een teken van opperste duurzaamheid.

Slapen in de koestal

B&B De Vijf Suites is van een familie die eerder een gîte in Frankrijk runde. Hij is kunstenaar en zij wordt geroemd om haar taarten, maar die heb ik niet geprobeerd. Wel haar uitgebreide ontbijt met onder andere een eitje, verse jus en warme croissant. En dat na een bijzonder lekkere nacht in de voormalige koestal met zijn raampjes als halve manen. Van het bed tot de badkamer en van het zitje tot het Nespresso-apparaat, het is allemaal goed en comfortabel. Vanuit mijn bed heb ik de houten balken bestudeerd. Originele eiken balken – populair bij de houtwormen – plus nieuwe, aan elkaar bevestigd met houten uitstekende pennen. In een hotel hoop je op zo’n kamer, in een bed & breakfast is het een verrassing.

Wandelen en fietsen rond Elp

Als je de natuur in wilt, heb je vanaf De Vijf Suites veel keuze. Elp ligt in natuurgebied het Hart van Drenthe met gevarieerde bossen, stuifzand en grillige beken. Daar zijn korte wandelingen uitgezet. Met forse wind ging ik fietsen over de grote, stille Dwingelose heide met zijn schaapskudde, jeneverbessen, vennetjes en bossen. Onderdeel van Nationaal Park Dwingelderveld. Ik huurde een fiets in Ruinen op de Brink en zat na afloop bij te komen bij de Delfts blauw betegelde haard van ouderwets familierestaurant Luning. Je kunt ook de omgeving van Westerbork verkennen. Het klinkt beladen, maar het is er erg mooi.

Update: Sinds de zomer van 2020 heeft de B&B nieuwe eigenaren en is er verbouwd.

Deel deze blogpost

Handige informatie

Deze vind je vast ook leuk

Ontvang Davides in je mailbox

Handige informatie

Deel deze blogpost