Plattegrond Kerken in Groningen

Plattegrond met wandel- en fietsroutes langs de kerken in de provincie Groningen

Pas toen ik een week door de provincie Groningen zwierf, kwam ik erachter dat er zo ongelooflijk veel kleine dorpjes zijn zonder stoplichten maar allemaal met een molen en een romaans kerkje. Intrigerende, charmante kerkjes met vaak middeleeuws aandoende torens die ver boven de akkers uitsteken.

Alle oude kerken van Groningen

Op de plattegrond Kerken in Groningen. Op pad langs blikvangers in het Groninger landschap van de Stichting Oude Groninger Kerken staan praktisch alle oude kerken en synagogen van de provincie Groningen. Inclusief wandelroutes en fietsroutes en zogeheten ommetjes. En wie liever zelf zijn route samenstelt: kan allemaal met die plattegrond. Eigenlijk kan het niet missen, zoveel wegen zijn er niet, het landschap is plat, zodat je altijd wel een andere kerk in het landschap ziet liggen en de kaart is goed compleet.

Met sleuteladressen

Op de achterkant van de plattegrond vind je over alle kerken informatie. Op alfabetische volgorde. Dan lees je dat veel kerken al in de 12e en 13e eeuw zijn gebouwd. Mocht je voor de deur staan en die is op slot, er zit een aparte kaart met sleuteladressen bij de kaart, zodat je weet waar je de sleutel kunt halen. Gastvrij hoor daar in Groningen!

Check ook mijn blog over mijn mooie fietstochten langs de kerken in Groningen.

Benieuwd naar nog meer reistips over verborgen plekken? Scroll dan naar beneden.

Handige informatie

  • https://groningerboeken.nl/shop/product/op-pad-langs-blikvangers-in-het-groninger-landschap/

Deel deze blogpost

Bekijk ook deze tips

Volg Davides

Voer je naam en e-mailadres in en je ontvangt automatisch een bericht in je mailbox als er weer wat nieuws te lezen is op de blog.

Wat zijn jouw favorieten?

Ken jij een bijzonder adres, een verborgen plek die volgens jou op deze blog thuishoort? Help mee de leukste adressen van Nederland in kaart te brengen.

Meest gelezen