Wandelgids De mooiste wandelingen langs WATER

Laatst gewijzigd: 12 mei 2020

Zoet en zout. Zeeën, rivieren, beken, meren, vennen… In Nederland hebben we het allemaal. Roots magazine heeft een wandelgids uitgegeven met zeventien fraaie wandelroutes langs water. Met ten minste één wandeling in iedere provincie. Stuk voor stuk in verstilde natuurgebieden. Bijna overal heb je de keuze om een wandeling van tussen de 15 en 20 kilometer te maken of dezelfde wandeling in te korten tot rond de 10 kilometer. Dus voor ieder wat wils.

Wandelgids en veldgids

Het is een heel aantrekkelijke wandelgids. Bij iedere wandeling staan prachtige foto’s, een heldere wandelkaart en een duidelijke en korte routebeschrijving. Daarbij krijg je allerlei toegiften. De wandelgids is bijvoorbeeld een kleine veldgids, omdat je tussen de wandelingen door beschrijvingen en foto’s vindt van de belangrijkste soorten waterleven die je onderweg kunt tegenkomen. Zo leer je twintig watervogels herkennen. Hetzelfde geldt voor kustvogels – wie kent het verschil tussen een Grote mantelmeeuw, Zilvermeeuw en Kokmeeuw? – schelpen, waterplanten, een aantal grotere waterdieren en kleinere waterbeestjes, zoals libellen en torren. Verder vind je als bonus voor iedere provincie de mooiste natuurzwemwateren, zodat je na een dag wandelen een verfrissende duik kunt nemen.

Wandelingen langs water in alle provincies

De mooiste wandelingen langs WATER zijn echt mooi kan ik na een paar wandelingen beamen. Of het nu gaat om de wandeling langs de weer kronkelende beek de Ruiten Aa in het zuiden van Groningen of de verstilde wandeling langs de Overasseltse en Hatertse Vennen bij Nijmegen. Het zijn stuk voor stuk aanraders.

Benieuwd naar nog meer reistips over verborgen plekken? Scroll dan naar beneden.

DELEN: