Hotel Corps de Garde prettige uitvalsbasis in het centrum van Groningen

Dit is een tip van: Claudia Jansen

Ik kijk naar De Muur. Het restant van de middeleeuwse stadsmuur van Groningen. Die heeft gebutst en wel de tand des tijds doorstaan. Verborgen in het souterrain van hotel Corps de Garde. Een zeer vriendelijke en behulpzame hotelmedewerker heeft zojuist het ijzeren toegangshek voor mij geopend in dit patriciërshuis. Met ontzag zet ik mijn felgekleurde kunststof weekendtas naast de 13e-eeuwse muur voordat ik na het uitchecken nog de stad in ga.

Klassiek met eigentijdse touch

Dat is nadat ik uitgebreid heb ontbeten in de ontbijtzaal annex café annex lounge. Dit deel van hotel Corps de Garde was ooit een open galerij. De plek waar begin 1600 de stadswachten bivakkeerden die patrouilleerden bij stadspoort de Boteringepoort. De poort is niet meer en de bogen van de galerij zijn dichtgemaakt. Ik kijk over de stadsgracht die de binnenstad van Groningen omsluit. Achter mij zijn fauteuils, een kast vol wijn en boeken, een verzameling schilderijen van stadsgezichten aan de muur, kranten en tijdschriften op de leestafel en een schaakbord. Het is zo’n plek waar je je meteen thuis voelt. Ook al door het zeer sympathieke personeel. Ik ontdek de geneugten van verse jus op de voet gevolgd door prosecco. Een sprankelend duo zo aan het begin van de zondag. Ik eet lobbige yoghurt met verse vruchten en muesli, er zijn eieren in allerlei varianten, ik snijd een stuk vers brood af en kan bij een tweede ronde langs het ontbijtbuffet het suikerbrood niet weerstaan.

Aandacht voor de gasten

Ik houd wel van keuzes, niet alleen bij het ontbijt. Nu zijn er vier typen kamers, van standaard tot balken kamers. Ongeacht de categorie van comfort zien die er bijna allemaal anders uit. Zelf had ik een tamelijk eenvoudige grote witte kamer met hoog balkenplafond en design elementen, waaronder een Piet Hein Eek stoel. Maar er is bijvoorbeeld ook een sfeervol rode kamer met een bad aan het voeteneind, een plafond met ornamenten en een gashaard in een oude schouw die op een echte open haard lijkt. Een volgende keer zou ik dus weer een hele andere kamer kiezen. De combinatie van klassieke elementen met design, comfort en aandacht voor de gasten, plus de rustige ligging aan de rand van de binnenstad, maken hotel Corps de Garde tot een bijzonder prettige uitvalsbasis voor een weekend Groningen.

Update: Zomer 2021 is het hotel helemaal verbouwd.

Deel deze blogpost

Handige informatie

Deze vind je vast ook leuk

Ontvang Davides in je mailbox

Handige informatie

Deel deze blogpost