Vegan Konijnenvoer in Arnhem voor levensgenieters

Als dit konijnenvoer is, doe mij dit dan maar iedere dag. Ik zit te lunchen in een oud bankgebouw, konijnen op de bar. Geen wortels, geen lange tanden. Nee het tegendeel is waar. Konijnenvoer is een watertandend lekker vegan restaurant in Arnhem.

Beste vegan restaurant van Nederland

Bij nader inzien zie ik trouwens toch één wortelgerecht op de kaart staan van Konijnenvoer: Carrot lax, een warme bagel met cream cheese, in knoflook gekonfijte gerookte wortel, ingelegde rode ui en kaviaar. Maar ik heb in dit plantaardige restaurant mijn oog laten vallen op de Pita Gyros: kruidige gyros van tempeh met tzaziki, avocado, ingelegde rode ui, zongedroogde tomaat. En dat alles in een warm zuurdesem pita broodje. Het is echt verrukkelijk. Een frisse Sanpellegrino aranciata rossa erbij. Dit is lunchen op hoog niveau. Ik kijk naar de prachtige taarten op de bar, ook helemaal veganistisch, maar ik houd me in. Overigens werd Konijnenvoer in 2021 al gekroond tot beste vegan restaurant van Nederland.

Classy en rock

Het restaurant zit in een hoge ruimte met veel ramen en veel licht dat naar binnen stroomt. Het ligt achter fraaie hekken die lijken op uit elkaar getrokken prikkeldraad – maar dat is het niet – en het heeft een heel groot terras met bomen. Je zit er heerlijk rustig, want de weg is voetgangersgebied. Konijnenvoer is een hippe tent met een knipoog. Met een touch van classy en rock, volgens hen zelf. Eens. Neem de kast vol bruine apothekersflesjes, stoelen uit vervlogen tijden, moderne kunst aan de muur. Konijnenvoer heeft in hetzelfde bankgebouw annex galerie nog twee restaurants. ’s Avonds wordt Konijnenvoer omgetoverd tot restaurant De Chique Zaak. Say no more. Terwijl in de catacomben naast de voormalige kluis van het pand hun Italiaanse Trattoria 89 zit. Ook met een terras. En ook alleen ’s avonds geopend.

Ook voor notoire vleeseters

En dit was alleen nog maar de lunch waar ik iets over kan zeggen. Maar ik weet wel: dit geweldige restaurant is zeker niet alleen een aanwinst voor veganisten en mensen die last hebben van vleesschaamte. De eigenaren van Konijnenvoer laten criticasters van veganistisch eten en notoire vleeseters heel duidelijk een keutel ruiken.

Deel deze blogpost

Handige informatie

Deze vind je vast ook leuk

Ontvang Davides in je mailbox

Handige informatie

Deel deze blogpost