Glanskopmees - foto Huib Koel

Winter in de tuin: voorjaarsbloeiers en vogels

Een strenge winter lijkt er dit jaar niet in te zitten. Diverse voorjaarsbloeiers, zoals narcissen, sneeuwklokjes en winterakonieten staan al in bloei. Toch trekt de voerplank in mijn tuin diverse vogels, vooral de zonnebloempitten vinden ze erg lekker. Welke vogels kun je in de winter in de tuin zien?

Glanskopmees en andere mezen

De bekende koolmees is een vaak geziene gast. De pimpelmees hangt het liefst aan het pindanetje dat ik heb opgehangen. De merel en het roodborstje scharrelen hun voedsel op de grond bij elkaar: ze zijn gek op havermoutvlokken. Zo af en toe komt er ook een andere mees op de voertafel. Het is de glanskopmees. Een beige, grijswit vogeltje met een zwart ‘petje’ op zijn kop en gitzwarte oogjes. Deze mees is een stukje kleiner dan de koolmees, ongeveer zo groot als de pimpelmees en net als de koolmees verzot op zonnebloempitten, ook als het niet vriest.

Leuk toch? Benieuwd naar nog meer natuurweetjes? Die vind je onder Dit is ook natuur.

En wist je dat je op Davides.nl ook heel veel tips vindt voor bijzondere adressen op het gebied van slapeneten & drinkenwinkelscultuur en natuur in Nederland? Van kleine B&B’s en lekkere restaurants tot onbekende musea en wandelingen en fietstochten in mooie natuurgebieden.

Handige informatie

Deel deze blogpost

Bekijk ook deze tips

Volg Davides

Voer je naam en e-mailadres in en je ontvangt automatisch een bericht in je mailbox als er weer wat nieuws te lezen is op de blog.

Wat zijn jouw favorieten?

Ken jij een bijzonder adres, een verborgen plek die volgens jou op deze blog thuishoort? Help mee de leukste adressen van Nederland in kaart te brengen.

Meest gelezen