Stadslogement Harderwijk: comfortabel overnachten aan de Vischmarkt

Het is al donker als ik vanaf de eeuwenoude Vischmarkt door een deur ga en opeens in een middeleeuws aandoende steeg ben. Nog geen meter breed, prachtig verlicht en hoog boven mij bakstenen bogen om ervoor te zorgen de panden links en rechts op hun plek blijven staan. Van het pand links heb ik de sleutel. Daarin zit het Stadslogement Harderwijk, een B&B waar ik een nachtje ga doorbrengen.

Balkenplafond tot in de nok

Meteen achter de deur een trap waarmee ik op de zolderverdieping kom. Die blijkt helemaal voor mij. Enorm groot! Van voor naar achter een prachtig hoog balkenplafond dat doorloopt tot in de nok. Bakstenen muren. Alles mooi afgewerkt en doordacht. Ruim. Schoon. Comfortabel. Er zijn klassieke elementen zoals de oudgroene grote kast en de leren stoel versus het moderne zwart metalen bijzettafeltje en de hoge eettafel. Een fijne badkamer en aparte wc, een hangbank, een dressoir met spelletjes erin. Het is er allemaal. Een inrichting waar duidelijk heel goed over is nagedacht, want ook Mijn Vier Basics zijn in dit Stadslogement Harderwijk aanwezig. Een aardig unicum kan ik wel zeggen. Dan heb ik het over een kapstok, hangkast, flink handdoekenrek en grote spiegel. Ook al lijkt het vanzelfsprekend, dat is het niet. Allemaal essentieel voor iemand die na haar ik-wandel-door-de-stad-outfit ’s avonds gesoigneerd eropuit wil kunnen gaan.

Culinair paradijs

Dus dat kan hier en dat doe ik. Ver hoef ik niet. De Vischmarkt van Harderwijk is een culinair paradijs. Met twee sterrenrestaurants en met het hele lekkere restaurant Ratatouille schuin onder mijn appartement. Die laatste daar ging ik heen. Het Stadslogement Harderwijk is van dezelfde eigenaren. Die dachten namelijk wat ik ook altijd denk als ik in een andere stad lekker wil eten: maar ik wil ook kunnen drinken, en dan? Nou dan boek je dus dit appartement. Het zit boven een leuke kookwinkel die overgaat in een apart af te huren ruimte waar je met een klein gezelschap kunt eten, ook van hen. Je hoort de stemmen van de gasten beneden wel, maar dat was rond borreltijd net toen ik de deur uitging. Bij terugkomst was het stil. Heel stil. Ik sliep als een roosje in het prettige bed met uitzicht op de Vischpoort.

Ruim. Schoon. Doordacht

En dan heb je dus het voordeel dat je overnacht bij restaurateurs. Want het ontbijt stond met instructies al klaar in de ijskast. Allemaal door hen zelf klaargemaakt. Ik hoefde alleen te zorgen voor de finishing touch. Hun zelf gebakken brood en de eieren met kruiden in soufflébakjes even in de oven, de pancakes opgewarmd met daarna clotted cream en jam erbij, versgeperste jus en heel veel meer. Ontbijten als ik er zin in heb. Daarna heerlijk bank hangen met Nespresso en thee en wat lezen over de geschiedenis van deze Hanzestad en wat te doen in Harderwijk. Het tijdslot van het museum toch maar even verzet. Als ik zou willen, zou ik zelfs tot 15 uur in dit Stadslogement Harderwijk mogen blijven. Terwijl de auto met een van hen verkregen parkeerkaart rustig staat te wachten tot ik zover ben. Maar vooralsnog maakte ik geen haast.

Deel deze blogpost

Handige informatie

Deze vind je vast ook leuk

Ontvang Davides in je mailbox

Handige informatie

Deel deze blogpost