Stadsslaperij Tilburg, een hele prettige bed and breakfast

Het vinden van een goede bed & breakfast in Tilburg was niet makkelijk. Dat heb je zo wel eens. Veel zoeken totdat je denkt ‘dit is het’. Hetzelfde gold voor het vinden van een fijn huis met grote tuin in de stad van de kruikenzeikers. Vraag maar aan Michèl en Erik. Toen ze uiteindelijk vielen voor een voormalig woon- en winkelpand vlakbij de Piushaven, was dat eigenlijk te groot voor hun tweeën. Daar ter plekke werd het idee voor B&B Stadsslaperij Tilburg geboren.

Open woonkeuken

Inmiddels zijn we een paar jaar en een grote verbouwing verder en heeft Michèl zijn baan opgegeven om de Stadsslaperij te kunnen runnen. Vier kamers zijn er voor wie eropuit gaat in deze verrassend leuke stad. De mannen wonen beneden in een nieuwe uitbouw in de tuin en hebben aan de voorkant een grote open woonkeuken gemaakt waarin je min of meer binnenkomt. Met veel licht en een grote ontbijttafel. Daar mag ik mijn tas aan het einde van de ochtend al neerzetten, voordat de kamer klaar is. Ik krijg de sleutel en ga meteen de stad verkennen. Pas ’s avonds laat kom ik de B&B weer binnen en loop meteen de trap op naar mijn kamer Achter de Heuvelse Kerk die ik herken aan de deurbedekkende zwart-wit-foto van de kerk. Mijn tas staat er al.

Alles op elkaar afgestemd

De kamer is heerlijk. Precies wat een mens nodig heeft. Een groot bed – niet te zacht niet te hard – met veel kussens, de lakens aaien mijn huid. Zo zacht dat ik het merk noteer. Alles is zwart met okergeel. Vanuit mijn bed kijk ik naar de Nachtwacht. Naast me op het nachtkastje staat een konijn in een sneeuwbol, maar dan wel met matchende goudgele sneeuw. Want de heren hebben oog voor detail. Die sneeuw laat ik meerdere keren zachtjes neerdalen op het konijn dat daar heel onbewogen onder blijft. Ook in de zwart-witte open badkamer met inloopdouche is echt alles op elkaar afgestemd.

Comfort

Comfort is het toverwoord bij bed & breakfast Stadsslaperij Tilburg. Er staat wat te drinken in het ijskastje, in de kamer zijn een Nespresso-apparaat met cupjes, een waterkoker en thee, Netflix en Viaplay op de televisie. Maar ook een kast met genoeg hangers, een spiegel en extra handdoeken voor wie die nodig heeft. ’s Ochtends schuif ik aan voor het vegetarische ontbijt in een zonnige en bloemige kamer. Croissants, eitje, jus, jam, kaas, yoghurt met vruchten. Helemaal goed. Soms is het even zoeken naar een fijne plek, maar het loont absoluut de moeite.

Tips Tilburg

Nooit gedacht dat ik Tilburg zo leuk zou vinden. Industrieel, oude panden en fabriekshallen die momenteel opgeknapt worden en waar nu veel horeca in zit, schoorstenen van oude textielfabrieken. Dat en nog veel meer. Maar bovenal het fascinerende Textielmuseum. Dus als je toch in Tilburg bent…

Deel deze blogpost

Handige informatie

Deze vind je vast ook leuk

Ontvang Davides in je mailbox

Handige informatie

Deel deze blogpost