Mini-reisgids met tips voor een dag of weekend Rotterdam

Zo groot als Rotterdam is, zo klein en handig is deze mini-reisgids van Rotterdam. Alles bij elkaar op nog geen A4’tje. Boordevol met tips voor leuke en bijzondere adressen. En met veel foto’s.

Rotterdam is wijds, ruig en internationaal

Met een enorme haven vol kranen en containerterminals waar je vanaf rondvaartboot de Spido tegenop kijkt • wolkenkrabbers langs de Maas • oude fabrieken en werven met nieuwe bestemmingen, zoals in het dorp Heijplaat tussen de havens in deelgemeente Charlois met zijn RDM-terrein (Rotterdamsche Droogdok Maatschappij) met Onderzeebootloods • oude havengebouwen naast in het oog springende nieuwe gebouwen in het Lloydkwartier.

Rotterdam heeft grachtenpanden en mooie buitenplaatsen

Statige groene singels en vooroorlogse mooie huizen tussen lelijke nieuwbouw in, in het Scheepvaartkwartier rond de Veerhaven en op de meest onverwachte plekken • verscholen in het groen buitenplaatsen als Tuin Schoonoord • volkswijken zoals De Kaap (Katendrecht), vroeger vol zeelieden, hoeren en onguur gespuis, nu überhip met het kleine theater Walhalla en de Fenix Food Factory en een stadswandeling en etentje op het Deliplein waard • of het Oude Noorden met zijn gezellige Noordplein en kronkelende Zwaanshals waar mensen op straat stil staan voor een praatje • fraaie monumenten te over: brug De Hef, standbeeld de verwoeste stad van Zadkine, de grachtenpanden van Delfshaven.

Wandelen, fietsen en het strand van Rotterdam

Met de metro – hoofdzakelijk bovengronds – in 20 minuten naar Rhoon voor een wandeling tussen de geknotte wilgen van de Rhoonse grienden  of op pad met de aantrekkelijke wandelgids Wandelen buiten de binnenstad van Rotterdam • fietsen onderlangs de oevers van de Maas vanaf Kralingen naar het centrum • of de fietstocht door de fietstunnel van de vooroorlogse Maastunnel via de ruige Waalhaven naar het stille en verborgen strand aan de Maas bij het unieke Quarantaine-terrein en dan terug met de fiets over het water met de Aqualiner. Of naar het strand op het groene Eiland van Brienenoord midden in de Maas.

Festivals en andere happenings

Er zijn veel culturele festivals van Poetry International en Cross Comix tot het International Film Festival Rotterdam en happenings waaronder Art Rotterdam en het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Extra uitgebreide reisgids Rotterdam

Nog veel meer over Rotterdam vind je Flipboard This is Rotterdam, inclusief video’s, archiefbeelden, hotspots, liedjes over Rotterdam en wandel- en fietsroutes.

Ontdek ook mijn andere mini-reisgidsen van mooie steden. En benieuwd naar nog meer reistips over verborgen plekken? Scroll dan naar beneden.

Bekijk ook deze tips

Volg Davides

Voer je naam en e-mailadres in en je ontvangt automatisch een bericht in je mailbox als er weer wat nieuws te lezen is op de blog.

Wat zijn jouw favorieten?

Ken jij een bijzonder adres, een verborgen plek die volgens jou op deze blog thuishoort? Help mee de leukste adressen van Nederland in kaart te brengen.

Meest gelezen