Wandelen in Groot Amsterdam, wandelgids over ongebaande paden

Wandelen in Groot Amsterdam heet de wandelgids die ik in mijn hand houd. Amsterdam is zeker groot. Wie kent het niet, het strand van Amsterdam: Zandvoort. En het kasteel van Amsterdam? Het Muiderslot. Klinkt aantrekkelijk en alles even dichtbij. En dat is het ook. Al helemaal voor toeristen uit grote landen als Amerika of China.

Verruimen van je blik

Nu we zelf noodgedwongen veel meer in Nederland blijven, zijn wandelingen in Groot Amsterdam opeens voor veel Nederlandse toeristen ook een prettige aanvulling op hun bestaande repertoire aan wandelroutes. En als je dan zoals ik in Amsterdam woont, dan verruimt deze wandelgids je blik. De mijne in ieder geval.

Vlonderpad in het Oeverbos bij de Trage Tocht Watergraafsmeer

Uitzicht op de Amstel bij de Trage Tocht Watergraafsmeer

Rondwandelingen in Groot Amsterdam

In de wandelgids Wandelen in Groot Amsterdam vind je vijftien rondwandelingen in en om de hoofdstad. Daarvan gaan er vijf langs de randen van de stad. Zo ontdekte ik de stadse trage tocht Watergraafsmeer. Die blijkt pal langs mijn nieuwe huis te lopen. In 15 kilometer ging er een wereld voor mij open. De omgeving waar ik ben komen wonen, is nog veel groener dan ik al dacht. Van living lab Anna’s Tuin en Ruigte waar wordt getuinierd volgens het principe van de permacultuur tot het Oeverbos met vlonderpad langs de Amstel.

Adelaarsvarens in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Bevroren waterwinkanaal in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Uitgeput damhert tijdens de bronst in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Over groene kruip-door-sluip-door-paadjes

De andere tien wandelingen in Groot Amsterdam lopen langs Bussum, Castricum, Halfweg, Het Twiske, IJmuijden, Ilpendam-Watergang, Naarden Vesting, Oosthuizen-Edam, Vogelenzang en Wijk aan Zee. Met name de wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen bij Vogelenzang is voor mij een favoriet omdat je daar mag struinen en niet op de paden hoeft te blijven. Maar alle routes in deze wandelgids gaan over ongebaande paden en kruip-door-sluip-door-weggetjes. Van polders tot parken en van duinen tot heide. Die diversiteit is in deze wandelgids mooi samengebracht. Voor wie het nog niet wist: de metropoolregio Amsterdam heeft ook wandelaars heel veel te bieden.

Handige informatie

Deel deze blogpost

Bekijk ook deze tips

Handige informatie

Deel deze blogpost

Volg Davides

Voer je naam en e-mailadres in en je ontvangt automatisch een bericht in je mailbox als er weer wat nieuws te lezen is op de blog.

Wat zijn jouw favorieten?

Ken jij een bijzonder adres, een verborgen plek die volgens jou op deze blog thuishoort? Help mee de leukste adressen van Nederland in kaart te brengen.

Meest gelezen