Teazone in Maastricht: heel veel meer dan thee

Laatst gewijzigd: 18 mei 2021

Meestal hangt er een zweem van tuttigheid rond thee. Gevoed door kisten, blank hout, theezeefjes en matigheid. Zo niet bij Teazone in Maastricht. Ik drink er thee tussen spullen van over de hele wereld. Koffie kan ook, want het mag dan wel een theewinkel en theecafé zijn, het zijn geen puristen. Alles in deze winkel is te koop.

Thee drinken en thee kopen

Teazone heeft gekozen voor drie leveranciers waarvan zo’n 150 soorten thee worden verkocht uit alle thee producerende landen in wereld, waaronder Vietnam, Zimbabwe en Iran. Volgens eigenaar Nicole is de meest bijzondere thee die ze heeft de tomatenbloesem met zwarte thee van het Parijse high-end theehuis Theodor. Er is ook Kusmi Tea dat tot mijn verbazing uit Rusland komt en al 140 jaar bestaat. Daar drinken ze dus ook thee en die heeft namen als Prince Vladimir, Troika en Zoubrovka. Zoubrovka? Dat is toch vodka?

Woonwinkel? Lifestyle winkel!

Overal zijn hoekjes gemaakt. Ik twijfel waar ik ga zitten. Ga ik zen zijn in de luie stoel met lage tafel tussen de Boeddhabeelden of heb ik meer zin in de aardse sfeer aan de andere kant waar een zebravel aan de muur hangt en ik aan een lange tafel zit tussen het Afrikaanse houtsnijwerk? De hele inboedel in Teazone is dus te koop en komt uit landen waar ze ook thee van verkopen. En al het andere wat ze mooi vinden. Zoals de zilveren hoge theepot van de Touaregs, de Indiase houten kast en de lamp van Venetiaans glas. Partner Jeroen zorgt dat de collectie voortdurend wordt aangevuld. Ik struin tussen alle spullen en hightea drinkende mensen door en heb heel wat in mijn handen, maar ik houd me in.

Hightea en alles zelfgebakken

Nu kan Nicole geweldig bakken, zoet en hartig, dus zit ik op een potentiële nieuwe stoel aan de thee met een erg lekkere mueslikoek bij wijze van lunch. Haar taart, brownies en koekjes lonken, maar voor de hightea heb ik geen tijd. Ik liep hier toevallig al stadswandelend tegenaan en ik wil zo weer door, maar een ontdekking is het. Nicole noemt Teazone een lifestyle winkel. Ik vind het een wereldwinkel in de meeste positieve zin van het woord.

Voor nog zo’n sprookjesachtige plek voor een high tea moet je naar het Museumcafé in Gouda. Benieuwd naar nog meer reistips over verborgen plekken? Scroll dan naar beneden.

DELEN: